{ "modal": { "title": "Kliniska källor", "headline": "Abdominala stomier med tillhörande hudsjukdomar", "content": "

Boken Abdominala stomier med tillhörande hudsjukdomar är resultatet av Dr. Calum Lyons och Ms. Amanda Smiths arbete. Deras forskning gav så bra material — inklusive detaljerade och dramatiska fotografier — att man beslöt sig för att dela deras arbete med annan sjukvårdspersonal genom att publicera det i bokform.

\r\n

Forskningen inleddes och gjordes i nära samarbete mellan Hope Hospital, Salford Royal Hospitals NHS Trust och University of Manchester.

\r\n

", "additional_content": "

Projektet möjliggjordes med aktivt stöd och finansiering från Dansac A/S, The Ileostomy and Internal Pouch Association of Great Britain och British Association of Dermatologists (BAD).

\r\n

Abdominal Stomas and Their Skin Disorders (bukstomier och deras hudsjukdomar) vann pris av Business Marketing Association (BMA).

\r\n

BMA-juryn skrev:

\r\n

”Boken syftar till att överbrygga gapet mellan kolorektalkirurgen, stomisköterskan och hudläkaren. Den tar upp frågor om vilken patologi det handlar om, vad sjuksköterskorna kan göra, när man ska hänvisa till en hudläkare och vad en hudläkare kan göra. Boken fyller en lucka i litteraturen och gör det mycket bra. Det är ett nöje att läsa den.”

\r\n

Författarna/redaktörerna, Amanda Smith och Calum Lyon, är högt respekterade yrkesmän inom sina områden, och vi på Dansac A/S är stolta och glada över att ha varit en del av detta viktiga initiativ, som vi hoppas i slutändan kommer att leda till bättre patientvård. Vi tror att vårt deltagande i projekt som detta stärker Dansacs engagemang för de människor som använder våra produkter, både stomisköterskan och slutanvändaren. I allt vi gör strävar vi efter att vara engagerade i stomivård på ett informellt, pålitligt, innovativt, modernt och — för oss, allra viktigast — etiskt sätt.

\r\n

ISBN 1-85317-896-9

", "image_url": "/-/media/images/dansac/modal-images/abdominalstomas.ashx", "video_url": "" } }